Tuesday, 3 November 2009

Picture Perfect

Om naast de hormonen ook de geest een beetje te stimuleren in de aanloop naar onze eerste IVF, trokken we naar Gent voor een bezoek aan de tentoonstelling van Stephan Vanfleteren, die een mooi overzicht biedt van de portretten die hij maakte van bekende en minder bekende mensen tijdens de laatste 20 jaar. Vooral de markante koppen à la Bomenaar Roland Van Campenhout, Jan Decleir, Eddy Merckx enz. worden, door zijn zwart-wit techniek met centrale scherpte en heldere ogen, getoond hoe ze werkelijk zijn, maar je wordt bv. ook geconfronteerd met een haast onherkenbare, door ziekte geteisterde Johan Anthierens. Een hele mooie tentoonstelling, hoewel ik qua hoeveelheid portretten een beetje op mijn honger bleef, aangezien er ruim plaats was geweest voor meer. Maar daar kan je wellicht voor terecht op zijn website of in het bijhorende boek. Overigens is de locatie op zich, het Circus Mahy, ook al best de moeite waard voor een bezoek, en op zich ook heel fotogeniek. Haast niet te geloven dat de stad Gent enkele jaren geleden als enige bestemming voor dit gebouw de afbraak ervan voor ogen had.

Vervolgens kwamen we terecht in het enige etablissement in de buurt dat we op een druilerige herfstzondag open vonden: de koffiebar Barista, huis van de winnares van het Belgische Baristakampioenschap in 2008, Melanie Nunes. En dat was nu net wat we nodig hadden om het allerheiligenweer door te spoelen... Een honey cappuccino en een caramel macchiato, vergezeld van een chocolademoelleux en een echte Halloween-pumpkin pie!

Terug thuis vingen we de laatste glimp op van het wit konijn, dat ondertussen omwille van de toegenomen koude en ondanks het beschikbare kot annex verse wortelen, het hazenpad heeft gekozen, zijn kat heeft gestuurd, of misschien zelfs wel de konijnenpijp aan Maarten heeft gegeven. We zullen het wellicht nooit weten, en gingen dan maar aan de slag met onze nieuw verworven broodbakmachine. Onze broodjes zullen nu wel rap gebakken zijn.

No comments: