Thursday, 12 November 2009

Book of Days

Tijdens één van de nocturnes gingen we nog eens een kijkje nemen op de Boekenbeurs, om onze dorst naar boeken te kunnen laven, en de gaten in de kast te kunnen aanvullen. Maar, het moet gezegd, we bleven een beetje op onze honger zitten. De aandacht lag enorm op kinderboeken, onderwijsmateriaal, en de "kaskrakers" voor de grote massa. Als koopboeken hebben we liever klassiekers in huis, eerder dan de Dimitri Verhulsten en Erwin Mortiers van deze wereld, over wiens "spectaculaire" boeken binnen enkele jaren geen haan meer kraait. Kijk maar hoe het Brigitte Raskin is vergaan. ("Wie?")

Natuurlijk kan je het niet laten, en ga je nooit met lege handen naar huis, wat ook nu weer het geval was, maar als je niet zit te wachten op een handtekening van deze of gene literaire superster, kan je beter rustig een beetje gaan snuisteren in een degelijke boekhandel, want echte prijsklappers zijn er niet zoveel te vinden, en je moet dan nog 8 euro per kop betalen om ze te mogen kopen ook. Wie Engelstalige literatuur op de kop wil tikken aan een degelijke prijs, kan beter even naar Brussel rijden voor een bezoekje aan Waterstone's.

Ondertussen thuis is het de laatste dagen alweer één en al leven in de brouwerij. Het wit konijn is terug in onze tuin, en blijkbaar levendiger dan ooit. De wortels die voor hem geregeld klaarliggen kunnen er voor iets tussen zitten, maar onze tuin blijkt voor een groot deel van de dag zijn vaste stek te zijn geworden. En gisteren kreeg hij overigens nog gezelschap van twee roodharigen. Nog even en we moeten ook toegangskaarten gaan verkopen.1 comment:

Ph.D. said...

Wit konijn nog steeds in den hof ...