Monday, 19 January 2009

Blue Monday

Vandaag is het volgens de psychologen weer “Blue Monday” of de meest deprimerende dag van het jaar.

Behalve het feit dat het sombere winterweer de mensen depressief maakt, is er blijkbaar onderzoek naar verricht dat de derde maandag in januari de zwaarste is voor sombere gedachten omwille van enkele andere feiten.

De meeste mensen realiseren zich nu dat de meeste van de goede voornemens die ze tijdens de overgang van oud naar nieuw hebben gemaakt alweer lang vervlogen zijn (Tell me about it!). Maar ook blijkt dat ze nog steeds blut zijn van de feestdagen, dat de nieuwe rekeningen alweer binnenkomen tegen het einde van de maand, maar dat hun loon nog even op zich laat wachten.

Aan mijn goede voornemens probeer ik toch nog in zekere zin tegemoet te komen, zij het dan op aloude Belgische wijze, half en half, in de buurt komend, mits enig compromis tot iets dat erop lijkt...

En verder is het uitkijken naar wat de vrolijkste dag van het jaar zou zijn: dat is de vrijdag die het dichtste in de buurt komt bij de dag in juni waarop de zomer begint (21 juni). Maar eerst nog even nagenieten van de winter, die nu toch echt wel even in het land geweest is.1 comment:

Marrek O'Polo said...

Ik heb hem overleefd, die blauwe maandag. Bestaat die Compagnie ook nog altijd...? En genieten, ja... voor of na, speelt geen rol... als je maar geniet!!