Wednesday, 17 March 2010

Coffee & TV

Crisis bij de openbare omroep! Minister van Media Ingrid Lieten gaat als een ware Dulle Griet het grootste slagersmes ooit zetten in de budgetten van ons aller “bron van instructie”. Niet alleen moeten er maar liefst 279 werknemers buiten, en vermits dit een strikt uitgerekend getal is, zullen de laatste Jomme Dockx’en ongetwijfeld het veld moeten ruimen uit de catacomben van de Reyerslaan, maar bovendien gaat er ook streng worden bespaard op de werkingsmiddelen voor programma’s, tot maar liefst 10 %. Niet alleen voor wat betreft het nieuws, sport- en jeugdprogramma’s, fictiereeksen, muziekprogramma’s, maar ook voor extern aangekochte producties, waardoor Wouter Vandenhaute het zout over zijn patatten aanzienlijk zal weten slinken. Kortom, straks is er dus helemaal niks meer op TV, behalve de 20ste herhaling van De Kampioenen; aan sommige vaste waarden mag nu eenmaal niet getornd worden, en dit programma draagt uiteindelijk toch alle voorgaande thema’s in zich, dus de belastingbetalende kijker heeft niks te klagen, toch?

Zet het kastje dus maar uit, en trek de boer eens op, bijvoorbeeld per trein, als hij rijdt. In Puurs aan het station bevindt zich namelijk een zeer aangename brasserie, die wordt opengehouden door een oude bekende van onze familie: Brasserie ‘t Parc. Niks geen poeha en hoog van de toren geblaas, noch imitatie van sterrenrestaurants en keukensterren in dit etablissement, dat heel gezellig werd ingericht met behoud van originele 19de en vroeg-20ste eeuwse elementen; hier kan je terecht voor een stevige pint, een eenvoudige snack tegen de kleine honger, of een klassieke Vlaamse schotel. Of zelfs koffie met een pannenkoek in de namiddag, als je weer eens moet wachten op die trein...

Ons gezelschap koos voor verschillende schotels, van verschillende vleesschotels over een pastabord tot een vispannetje en paling in ’t groen.

De grootste gemene deler van het eten was de verse kwaliteit en – het dient gezegd – de enorm grote porties. Als het er goed vol zit, moet je met een groter gezelschap iets langer wachten op de komst van je eten, maar het is het wachten zeker waard. Oh ja: en ze hebben een “mean” sabayon met kriekbier om achteraf de gaatjes te vullen!

Je hoeft er niet speciaal voor om te rijden, en de brasserie heeft de speciale vermelding ook niet echt nodig, want het zit er altijd goed vol, maar als je er toevallig passeert, daar in Puurs aan het station, dan is het toch wel de moeite om er eens langs te gaan, zeker als straks bij de eerste lentezon het enorme terras weer wordt uitgestald. FC De Kampioenen wordt altijd nog wel eens herhaald.

No comments: