Wednesday 7 October 2009

Mama Corsica

Het lijkt alweer ver achter ons met alle medische perikelen, maar we zijn ook twee weken naar Corsica geweest, en met name naar Carchetu, in de Castagniccia, het binnenland van de Corsicaanse oostkust. Daar hadden we op goed geluk een gite gehuurd voor 2 weken, en wel bij een plaatselijk beroemd artiest, de auteur Jean-Claude Rogliano, die al een paar boeken op zijn palmares heeft waarvan de verhalen zich in de streek afspelen, en daarnaast een 13de-eeuwse ruine met bijhorende toren verbouwde tot woonhuis en originele gites, met een vrij spectaculair zwembad.



Het moeilijk toegankelijke gebied is vooral bekend voor zijn kerken, wandelwegen en kastanjebomen, dus wie komt voor stranden en het echt toeristische leven, kan hier niet terecht. Wie daarentegen komt om goed uit te rusten is hier aan het juiste adres. En ondertussen kan je uiteraard uitstapjes doen naar het noorden (L'Ile Rousse, Calvi of Bastia),





het centrum (Corte),


in de vele valleien (langs de D71, La Porta en de "Corniche de la Castagniccia"),








en naar het mooie Bonifacio in het zuiden.




We hebben ongetwijfeld het hart van Corsica gezien, dat uiteindelijk vooral één grote bergketen is, waarvan de stranden eerder toeristische bijverschijnselen van de laatste jaren zijn. Nu Mama Frankrijk volop investeert, vervagen de kreten om onafhankelijkheid en beperkt de rebellie zich vooral tot het overspuiten van de Franse plaatsnamen in het Corsicaans. Maar in de meeste dorpjes is de tijd gewoon blijven stilstaan.




Geloof je me niet? Ga het dan zelf maar eens vragen aan de plaatselijke bewoners...









1 comment:

Marrek O'Polo said...

In een vorig leven nog gecampeerd op Corsica en mooie trektochten gemaakt. Inderdaad een schitterend eiland.