Tuesday, 11 August 2009

Summer nights

Door de drukte van de voorbije weken op het werk - de organisatie van verschillende professionele evenementen begin september - terwijl anderen vrolijk vakantie vierden, was er nauwelijks tijd om leuke dingen te doen, laat staan om erover te bloggen. Toch werden er weer minstens twee avonden besteed aan restauratieve rustpauzes in keukens op verplaatsing.

Na het werk werd nog een keertje met een vriendin afgesproken ter hoofdstede, in de buurt van het vorig jaar vernieuwde Flageyplein, waar het hele jaar door een gezellige drukte heerst, en vooral tijdens de zomer, wanneer Belgische en buitenlandse Brusselaars het vakantiegevoel opzoeken rond de vijvers. Wij boorden voor de gelegenheid ons vakantiegevoel aan samen met een grote salade op het zwoele terras van Le Patio d'Eté; de vlag kon bij temperaturen van 28 graden niet beter de lading dekken. De Chardonnay was koud, het weerzien warm en die combinatie hield het enkele uren vol, tot zowel bij ons als in de hoofdstad het licht stilaan uitging.

Nauwelijks een paar dagen later was het alweer raak. Om de verjaardag van ondergetekende te vieren en de maand uitgeleide te doen (alle redenen zijn goed om op restaurant te gaan), zochten we het ditmaal dichter bij huis, in de recent geopende brasserie van het Hof van Coolhem. Hoewel toch al een paar maanden open, hadden nog verscheidene andere bezoekers de weg naar het terras in de bosrijke omgeving gevonden, al had dat misschien ook te maken met het feit dat in volle zomer een groot deel van de andere etablissementen de deuren sluiten om hun eigen zomergevoel te gaan opzoeken. Wij waagden ons aan het maandmenu, dat we lieten vergezellen van een glaasje Spaanse bubbels en een flesje van de toch wel enigszins beperkte wijnkaart. Maar het menu zelf kon zeker bekoren en zelfs verrassen, zodat ook dit adresje weer werd aangevinkt bij onze favorieten, toen we ver na zonsondergang geheel verzadigd weer naar de horizon reden...

No comments: