Friday, 28 August 2009

Money makes the world go around

Na mijn laatste blog zijn de dagen weer voorbijgevlogen als een bromvlieg op speed, en voor je het weet zijn de mooie zomerliedjes weeral uit. Althans, dat is voor de andere man in de straat die netjes zijn vakantie neemt in het zog van de grote massa tijdens de maanden juli en augustus, omdat baas, vrouw (bij sommigen verenigd in één persoon) en kinderen hen daartoe nopen. Gelukkig zijn er bij ons minder belemmeringen. Ikzelf ben perfect vervangbaar; bij Bruegel wordt er vrolijk verder ver- en onderzocht als ik er niet ben, en als voor mijn eega de tweede zit met zijn stamelende studentjes er ook weer op zit, kunnen we met een zucht de deur achter ons dichttrekken en op onze beurt ergens gaan uitrusten, genieten, schransen, zwemmen, wandelen, feesten of wat een mens zo allemaal nog behoort te doen op een vakantie. We tellen dus af naar twee zaterdagen verder, wanneer het voor ons eigenlijk eens mag gaan beginnen, terwijl het voor de rest onherroepelijk is gedaan.

De vakantieperiode vermocht niets aan de allesoverheersende crisis; ze is niet weggesmolten in de zon, verzopen in de zee, of verbrand op de BBQ, en dus dient er op het werk eerst nog één en ander op punt worden gesteld alvorens ik met mijn krent in de Corsicaanse zon kan gaan liggen.

Vooreerst is er de grootse lancering van de “Memo’s aan de nieuwe Commissie”, waarin Bruegel z’n steentje wil bijdragen aan het politieke beleid op Europees niveau voor de komende vijf jaar. Op dinsdag 1 september, als alle bloedjes bleitend de schoolpoort of moeders rokken vastklampen met de nodige weerzin voor wat komen gaat, wordt in Brussel door Bruegel onverschrokken de nieuwe Commissarissen een aantal schoonheidsbeleidstips aan de hand gedaan. Of ze er iets mee doen, dat is hun eigen zaak, maar een aantal bekende namen van de grote politieke families vonden het alvast de moeite waard om bij de lancering van het bijbeltje te worden betrokken.

Vervolgens vertrekken we dezelfde avond voor een mini-retreat (het is nl. crisis, natuurlijk) van 1 nacht en 1 dag naar de Stroppenstad. Nadat alle plannen zijn gesmeed voor de onderzoeksstrategie van het komende werkingsjaar, de professionele plooien zijn gladgestreken, de knappe koppen bij elkaar zijn gestoken en de nerd-neuzen in dezelfde richting wijzen, is er ook tijd voor het wat luchtigere werk, bij wijze van een teambuilding in de stad. Het kader voor onze retreat werd alvast heel zorgvuldig gekozen...

Daarna volgen het eerste nazomerse Finance Focus Breakfast rond de vraag of de Chinezen massaal zullen gaan investeren in Europese bedrijven, een grote (doch interne) vergadering van het IMF te onzer kantoren om te onderzoeken of haar steunprogramma’s in de nieuwe EG-landen al iets hebben uitgehaald, en een grootse conferentie in Rome om te kijken hoe Europa en Amerika elk de financiële crisis hebben aangepakt.

En dan... dan mag bibi eindelijk op vakantie vertrekken, om zelf haar steentje bij te dragen aan het oplossen van diezelfde crisis. Want geld moet rollen. En zo komt het allemaal wel weer in orde met die crisis.

1 comment:

Marrek O'Polo said...

Nogmaals en wederzijds bedankt voor de tip. Bij een volgende overnachting ga ik voor een kamer in de Maagdenvleugel.
Rust, roest!