Monday, 2 February 2009

La Vie en Rose

Op verzoek van DB Willebroek, maar vooral open voor het grotere (vrouwelijke) publiek, was er vanavond weer een proefavond bij Brouwerij Moortgat, de sequel zeg maar, dit keer van gemengde fruitbieren in plaats van zuivere kriekbieren. Sinds de duvelse brouwerij Liefmans heeft overgenomen en daarmee van de ondergang door faillissement heeft gered, wil ze ook weten waaraan de drinkers van dit fruitig bier de voorkeur geven.

De vorige editie was een zeer uitgebreide met maar liefst 8 kriek- en frambozenbieren en vond vorige zomer plaats, aan temperaturen die meestal vragen om iets anders dan een stroperig fruitbier. Nu, de dag van de zoveelste winterprik en met frisse temperaturen, werd een stapje verder gegaan, en bestond de proeverij uit 4 eigen brouwsels, waaronder nog slechts 1 zuiver kriekbier, en daarnaast mengelingen van allerlei rode vruchten die zich tot het brouwen van fruitbieren lenen. Het ene had al wat meer of minder succes dan het andere.

Bibi is absoluut geen liefhebber van de kriekachtigen, maar als het erom gaat de mensheid een stap vooruit te helpen en wat meer kleur in de Belgische bierwereld te brengen, ben ik altijd bereid om me op te offeren.

Nadat het zware karwei tot een goed einde werd gebracht en de nodige formulieren ter vaststelling werden ingevuld, mocht er nog a volonte geproeft worden van de iets krachtiger bieren van de brouwerij, en konden we nagaan of de Duvel, Maredsous, La Chouffe, McChouffe en andere Vedett'en nog altijd met dezelfde kennis van zaken worden gebrouwen als voorheen. Na uitgebreid empirisch onderzoek, ondersteund door de door de brouwerij aangeboden broodjes als beloning voor het zware werk, kon zulks in positieve zin worden vastgesteld.

Bij vertrek werden alle prachtige proevers bovendien nog bedacht met een 75 cl-versie in blikken geschenkverpakking van het gouden Duvelse vocht. Als dat geen pure verwennerij is!
Ik heb al moeilijker avonden doorgebracht, maar deze avond zag ik echt la vie en rose...

1 comment:

Marrek O'Polo said...

Vakmanschap...
Meesterschap...
en roze olifantjes ??