Monday, 5 April 2010

Yeke yeke

Als de dagen weer beginnen te lengen, is het traditioneel ook weer beter weer om ’s avonds al eens gemakkelijker af te spreken, zonder in weer en wind de donkere nacht door te moeten. Vorige week werd een bijzonder drukke werkweek in tweeën gebroken door een afspraak in ons aller hoofdstad, en wel in het restaurant Kanodou, een restaurant met Afrikaanse specialiteiten op de Charleroisesteenweg, op een boogscheut van de Avenue Louise.

Het zag er nu niet bepaald zwart van het volk – eigenlijk zaten mijn tafelgenote en ikzelf er aanvankelijk helemaal alleen, maar dat kwam wellicht omdat, zo las ik achteraf, de meeste restaurantbezoekers pas ver na negen uur aanschoven aan de dis. Het menu zag er veelbelovend uit, met veel exotische specialiteiten waarvan sommigen ons alleen bij naam bekend waren, en we kozen er maar lukraak wat uit, op goed geluk. Het geluk bleek aan onze kant en ons beider kippetjes smaakten perfect; zowel de Senegalese Yassa-versie van mijn gesprekspartner als mijn kip à la Malgache.

De kaart biedt overigens nog veel dingen om uit te proberen, maar tegen de tijd dat wij hadden afgerond met een al even smakelijk dessert en stilaan aanstalten maakten om weer minder exotische oorden en temperaturen op te zoeken, begonnen de plaatselijke habitués pas binnen te sijpelen. Het restaurant bevindt zich overigens naast een gelijknamige bar waar men de batterijen kan opladen met cocktails, om ze vervolgens weer te laten leeglopen in de nog nachtelijker uurtjes. Zeker iets om uit te proberen bij een verhoging van de temperaturen. Toch minstens een verdubbeling, zeg maar.

1 comment:

Marrek O'Polo said...

Bedankt voor de tip.
Kunnen we binnenkort eens uitproberen...