Monday, 26 April 2010

Eddy Borremans

Zaterdag mochten we plaatsnemen in de Boomse Schouwburg voor het voorlaatste ticketje van ons cultuurseizoen: de show Gedeelde Adoraties, deel II van de heren Blaute, Jean en Melaerts, Eric.

De heren hadden een heel arsenaal van instrumenten op het podium uitgestald om hun talenten op bot te vieren, waaronder o.a. een ruime selectie van gitaren, keyboards, een accordeon en een melodica, en trokken daarmee letterlijk en figuurlijk alle registers open om ons een idee te geven van hun kunnen, althans datgene dat we nog niet kenden van hun veelvuldige muzikale verschijningen. Ze legden een totale muzikale vrijheid aan de dag die zo natuurlijk leek, dat het was alsof ze de playlist ter plaatse uit hun duim zogen: van jazz naar kleinkunst met omwegen via The Beatles, Clement Peerens, Joni Mitchell, nog meer van hun beider grote voorbeelden en eigen werk. Zelfs Jeans “Bananen” werden niet vergeten, kwestie van er wat schwung in te brengen.

Ondanks de grote zaal, die goed gevuld was, voelde het geheel aan alsof het een intiem optreden in een klein parochiezaaltje was, wat uiteraard vooral te danken was aan de uitbundige en humoristische persoonlijkheden beider heren, die het geheel aan elkaar praatten met enkele pittige anekdotes. We vonden het eigenlijk jammer dat we de eerste toernee van Gedeelde Adoraties hadden gemist, maar kijken alvast uit naar het derde luik, hopelijk met nog een paar vrienden-muzikanten erbij, zoals her en der in de pers al werd geopperd.

No comments: