Tuesday, 1 December 2009

Wij zullen doorgaan

Wie de man de afgelopen 2 jaar zag in zijn laatste TV-verschijningen was ongetwijfeld niet verbaasd door het nieuws vandaag over het overlijden van Ramses Shaffy. En toch is het weer een schok om nog een icoon onzer prille jeugd te zien verdwijnen, en te weten dat hij er niet meer is. De flamboyante zanger was de rebel en de bon-vivant van de Nederlandstalige muziekwereld, met muzikaal complexe liedjes en indringende teksten.

Vermoedelijk was de man en zijn repertoire net daardoor ook bij mijn generatie erg bekend en bemind, terwijl hij zich diende te handhaven tussen de Engelstalige pop, iets wat nog weinig Nederlandstalige zangers en kleinkunstenaars hem kunnen nadoen. De erfenis die hij nalaat kan nog jaren gekoesterd worden door de komende generaties: Sammy; Pastorale; Zing, vecht, huil, bid, werk, lach en bewonder; Aan de andere kant van de heuvels; Wij zullen doorgaan, en nog zovele andere.

Bedankt voor al deze mooie liedjes, Ramses. We laten je je eigen gang maar gaan, daar aan de andere kant van de heuvels. Maar wij zullen doorgaan en zingen, vechten, huilen, bidden, werken, lachen en bewonderen...

3 comments:

Ph.D. said...

Als de muziek die als achtergrond bij je jeugd heeft gediend, begint uit te sterven, dan voel je je zelf ook plots een stuk ouder worden.

Tantan said...

Maar je wordt ook ouder!!! >8-p

Marrek O'Polo said...

De uitvoerders sterven, de muziek blijft op kakend vinyl en menigmaal geremasterd... Dus geen paniek: ze zullen doorgaan!