Sunday, 20 December 2009

Let it snow let it snow let it snow

Terwijl we op donderdag mochten 'genieten' van de eerste sneeuw - die van achter een raam best te genieten was, zolang je de weg niet op moest - stond op het werk het jaarlijkse kerstdiner op het programma. Als rechterhand van het opperhoofd mocht bibi de locatie zelf kiezen en dat werd, na wikken en wegen, tellen en meten, inschatten en dan gokken, uiteindelijk het restaurant Jaloa, op de bijna legendarische Place Sainte Catherine of - voor de Flaminganten - het Sint-Katelijneplein in Brussel.

Het restaurant in kwestie werd al op verschillende sites bewierookt, waaronder die van Sensum, voor het betere restaurant, en aan de geoogste lof werd geheel en al tegemoetgekomen. We gingen voor het all-in banketmenu van 72 euro, en de schotels waren van onberispelijke en kraakverse kwaliteit, ruim overgoten met degelijke wijnen. De aanwezige vegetariërs kregen een aangepast menu dat veel origineler was dan de gebruikelijke omeletten, soepen of quiches in de doorgaans vleesgezinde etablissementen. Iedereen was voldaan, zonder zich echter zompig te hebben gegeten, en net als de apéro met de amuse-gueules was ook de afsluitende koffie met de eigengemaakte hapjes tot in de puntjes verzorgd. Een aanrader voor wie eens wat meer aan een etentje wil geven in het toeristische hart van Brussel, zonder bedrogen uit te komen.

Resten mij dit jaar dan nog drie werkdagen in de week die komt, al is het maar de vraag of we er met z'n allen wel gaan geraken met dit weer...

No comments: