Friday, 11 December 2009

It's the most wonderful time of the year

Hij staat, hij staat... Terwijl her en der de chocoladecenten en -venten nog werden geteld, werd hij bij ons al opgesteld; vorig weekend gelost en tijdens de week uitgedost:


Omdat we een groter exemplaar wilden dan vorig jaar en dus niet tussen de zielige restantjes wilden kiezen, stormden we toch al de deur uit toen de Sint net de straat uit was, en met recht en reden: na ons stormden op deze vroege Sinterklaasnamiddag menig anderen al om een oud-Germaanse rituele boom. De verleiding was groot om een nog groter exemplaar binnen te halen, maar nu heeft hij nog wat 'Lebensraum' en plaats om zich te ontplooien. En laat hij nu toevallig ook een 'vruchtbaarheidssymbool' zijn...

Het huidige weekend werd al lachend ingezet met de gebroeders Walschaerts, die als Kommil Foo de planken onveilig maken met de voorstelling "Wolf". Ondertussen zijn de getalenteerde broers en hun cabaretformule al oude bekenden, maar de nieuwe voorstelling was toch weer een hele verfrissing. Met hun muzikaal zang- en verteltalent werd de verbeeldingskracht van het publiek aangesproken, waarbij soms zelfs niets aan de verbeelding werd overgelaten (dames: allen daarheen!); nu eens ontroerende liedjes, dan weer rolden de tranen over onze wangen van het lachen, maar geen moment verveelde de show en de tijd leek voorbij te vliegen. De wolf in de broertjes blijkt eerder iets weg te hebben van een zachte teddybeer. Of was het een eekhoorn? Hoe dan ook, er staat nog een hele speellijst te wachten (al dan niet uitverkocht), dus wie nog een kaartje kan bemachtigen, kan ik ten zeerste aanraden om dat te doen. Uw lachspieren zullen u dankbaar zijn.

No comments: