Wednesday, 29 October 2008

Ein Prosit, ein Prosit, der Gemütlichkeit

Afgelopen weekend trokken we op familieweekend naar Trier.

Trier was geen onbekende stad voor ons, althans niet in de zin van (kerst)shoppingstad of zomerse vakantiestop op weg naar huis uit het zuiden. Het arrangement 'Trier erleben' van het hotel Deutscher Hof, bood de kans om de stad nu eens eerder vanuit toeristische hoek te bekijken, met naast een 4-gangendiner, een keuze uit drie activiteiten. Aangezien het 70-jarige feestvarken, dat ons op het weekend trakteerde voor haar verjaardag, niet meer zo dartel als een jong veulen is, werd geopteerd voor de minst energievergende activiteiten, nl. een stadsrondrit met het stadstreintje, koffie met taart in een typische Konditorei, en een bezoek aan het Landesmuseum, dat slechts een sluier oplicht van alle Romeinse schatten die de Trierse bodem zonder twijfel nog onder z'n fundamenten laat rusten.

Een stadswandeling op eigen initiatief is al voldoende om een mooi beeld te krijgen van de stad en enkele van haar monumentale en soms veel jongere bouwwerken, die naast de Romeinse staan: de Porta Nigra, de Basilika met daarnaast het Kurfürstliches Palais met mooie tuin, het Dreikönigenhaus, de Kaiserthermen, de Hauptmarkt, enz., waarvan verschillende gebouwen deel uitmaken van Unesco-werelderfgoed.

Uiteraard barst de stad van de mogelijkheden om de interne mens op geregelde tijdstippen te versterken, iets waar Duitsers graag veel en uitgebreid aandacht aan besteden. En wij konden daar dankbaar gebruik van maken, met meer dan ein Prosit. Kijk en oordeel zelf...No comments: