Friday, 10 April 2009

Get busy

De periode van Nieuwjaar tot Pasen is voor de doorsnee werkende mens die niet in het onderwijs of de ambtenarij actief is altijd heel lang, aangezien er geen gratis verlofdagen te rapen vallen voor Paasmaandag, en je niet onmiddellijk aan je nieuwe oogst verlofdagen wil beginnen, omdat het jaar nog lang is en je met de 20 à 30 te verdelen dagen zorgvuldig moet omspringen.

De beste manier om de tijd door te komen en je ei kwijt te kunnen, is dan ook om af en toe de teugels te vieren tussendoor, zoals bv. maar weer eens een restaurant uit te proberen in de hoofdstad op een avond in de week. Zo bracht een ex-collega me op een goeie woensdagavond bij Ma Folle de Soeur, op de Charleroisesteenweg (zijstraat van de Louizalaan). Bij het binnenkomen krijg je onmiddellijk een zuiders gevoel, omwille van de ontspannen sfeer, de eenvoudige inrichting en de ongedwongenheid van de dames die er de show runnen. Ondanks het zuiderse gevoel, staan er toch een paar typisch Belgische gerechten op de kaart, zoals verschillende variaties op “stoemp”, americain met friet en o.a. konijn met krieken (al dan niet met Gaia-permissie gekweekt – het konijn, niet de krieken). Behalve de sfeer en het late tijdstip waarop de meeste bezoekers binnenkomen, passen ook de prijzen van de maaltijden en bijhorende wijnen volledig in de zuiderse levensfilosofie. Zoals in zoveel leuke restaurants in de hoofdstad is het jammer genoeg pour les Flamands la même chose, mais bon : dat maakt het er niet minder lekker op.

Tijdens het weekend werd eindelijk, na de vervaldatum, de cadeaubon van Kunst in Huis ingewisseld tegen twee tijdelijke werken, die hun weg naar de muur nog moeten vinden en nu redelijk onzichtbaar staan te acclimatiseren in onze living.

Maar eerst en vooral wordt onze aandacht aan de vooravond van het verlengde weekend vooral opgeslorpt door het drukverlies op onze verwarmingsketel dat, tot nader orde, (hopelijk alleen) te wijten is aan een lek bij een van de radiatoren. Een beetje vroeg voor een huis dat nog geen 10 jaar oud is, en hopelijk blijft het ook bij die ene lek, maar dat zal nader onderzoek in de komende dagen hopelijk boven water brengen. En zo...blijven we bezig.

1 comment:

Marrek O'Polo said...

Als ik jouw blog lees word ik elke keer weer met mijn neus op de feiten gedrukt: ik ben te vroeg geboren, te laat opgestaan en niet op tijd gaan slapen. Zal mij daaromtrent nog eens ernstig moeten bezinnen... Heb nog één week paasvakantie!!