Friday, 13 June 2008

Hotel CaliforniaTerwijl het leven alsmaar duurder wordt, en een oplossing ervoor wordt verwacht van de politici, blijkt uit onderzoeken dat de Belg zijn vakantie, al dan niet in het buitenland, een absolute must vindt en daar zeker niet op wil besparen. Er gaan zelfs stemmen op om de kosten van een vakantie op te nemen in de spilindex. Uiteraard ben ik de laatste om daartegen te protesteren, maar als fervent "zelf-boeker" van reizen via het internet stoot ik af en toe op verschillende mogelijkheden om "zaakjes" te doen.

Na de "low-cost carriers" (die tegenwoordig niet altijd zo low-cost meer blijken tegen het ogenblik dat je wilt boeken), is de nieuwste rage die van de low-budget hotels. Gedaan met groezelige jeugdherbergen met groepskamers waar je hoofd rust bij de kousen van die rugzaktoerist die ze tussen Barcelona vandaag en Stockholm vorige week niet meer heeft uitgetrokken (al dient het gezegd dat die jeugdherbergen in sommige Scandinavische steden toch wel de allures van een modern hotel hebben) - vanaf nu zijn er hypermoderne, gestroomlijnde en van design voorziene hotels waar je kan verblijven voor een prikje, althans toch naar de normen van de stad waar je verblijft.

Nu gaat het in veel gevallen wel om piepkleine kamers, die veel weghebben van een "cubicle" of een treincoupé, maar voor mensen die hun kamer enkel gebruiken om 's nachts een paar uur te slapen, loont het wellicht wel de moeite. Ze zijn op dit moment nog beperkt tot bepaalde steden of regio's, en er zijn ook voorwaarden verbonden aan de boekingen, zoals het niet schoonmaken van de kamers of opmaken van de bedden, die perfect zijn voor jongeren die een paar dagen op citytrip gaan, maar er zijn evengoed prima hotels voor mensen die weinig belang hechten aan het verblijf, maar veeleer aan de tijd die ze overdag in de desbetreffende locatie kunnen doorbrengen.
Of het nu om een Spaanse stad, een Spaanse Costa, of een uitstap à la française gaat: "any time of year, you can find it here"!

No comments: