Sunday, 3 July 2011

La donna e mobile

Minister Crevits heeft het licht gezien. Zowat 50 jaar na de rest van West-Europa is bij iemand in haar kabinet een lichtje opgegaan en werd beslist dat het misschien toch niet zo heel erg nodig is om van zeven tot zeven het licht te laten branden op snelwegen waar om middernacht gemiddeld één auto per drie uur passeert. Het zal zeer tegen de zin zijn van de Marsmannetjes, wier microbiologische studie van ons eigenaardig landje nu in het gedrang komt, maar: het Hol van Pluto zal weldra niet meer verlicht zijn ’s nachts! Tenzij het regent, of er een ongeval is, of het toch te donker blijkt, ...

Kortom, de eerste roker die zijn sigaretje opsteekt achter het stuur omdat hij de hele avond in het café niet heeft mogen roken, en daardoor in volle duisternis tegen één van de vele lantaarnpalen rijdt die dan enkel nog als sierstukken langs de weg zullen staan, zal ervoor zorgen dat luttele maanden na het invoeren van deze revolutionaire regel, ons land zo rond middernacht weer zal baden in het licht, en het rookverbod in de café’s wordt opgeheven. Desnoods met de hulp van het Vlaams Belang, want met de principes van de Vlaamse politici weet je maar nooit tegenwoordig.

In tussentijd kan het geld dat wordt uitgespaard aan stroomuitgaven misschien worden aangewend om de Drie CEO’s van de NMBS een hogere bonus te geven, want aan de manier waarop de Spoorwegen worden geleid lijkt het mij dat deze mensen wel een extra financiële motivatie kunnen gebruiken.

1 comment:

Marrek O'Polo said...

We zien wel: als de rook om ons hoofd is verdwenen...