Sunday, 27 June 2010

Soak up the sun

In afwachting van de dra aanbrekende pruimentijd, heeft justitie alvast een aanzet gegeven tot een meer geanimeerde start van de zomer door op ware Dan Brown-wijze een doorgedreven huiszoeking uit te voeren in het huis en de kathedraal van Kardinaal Danneels in Mechelen. Als het openbreken van een graftombe van een Kardinaal die al in 1926 werd begraven al geen materiaal opleverde voor een onderzoek van feiten die pakweg de laatste 40 jaar zijn gepleegd, dan zorgde het in ieder geval wel voor de nodige inspiratie bij de media, nu het nieuws rond de nieuwe messias van N-VA en het onsluitbare olielek in de Golf van Mexico stilaan op het achterplan geraken.

De sensationele evenementen werden voorafgegaan door een bewogen week op het werk, met een jaarvergadering en dito diner waarop enkele belangrijke Eurocraten als President Van Rompuy en commissarissen Olli Rehn en Karel De Gucht het woord kwamen voeren, en die ook belangrijk waren voor het verdere voortbestaan van onze denktank. Misschien had het weer er iets mee te maken, maar het goede verloop van de jaarvergadering was verzekerd, en daarmee ook het probleemloos voortbestaan van onze job.

En de zomer, die is definitief aangebroken. Terwijl het laatste weekend van juni boven de 55ste breedtegraad traditioneel wordt gevierd met nachtelijke bacchanalen ter ere van midzomer, is zulks op de 51ste breedtegraad in Willebroek het toneel voor de Kanaalfeesten, met doorgaans dezelfde nachtelijke bacchanalen tot gevolg. Gelijk met de temperaturen liepen ook de gemoederen al eens hoog op, met onder meer een heuse cat fight vlakbij de plaats waar wij nog stonden na te genieten van 10cc. Of het iets te maken had met de Kanaalfeesten was niet duidelijk, maar de buurt werd het afgelopen weekend ook bezocht door de enige echte Goodyear Blimp, die - ongetwijfeld met toeristen aan boord - met de regelmaat van de klok rondjes trok over ons huis, wat bijzondere beelden opleverde.
Ondanks de strenge winter die we achter de rug hadden, en de langdurige koude temperaturen, die in onze tuin hier en daar weer wat casualties tot gevolg hadden, lijkt het wel alsof die koude winter nu een omgekeerd effect heeft gehad op de rest van de tuin: de bloemdragende planten lijken allemaal tot een explosieve groei te zijn gekomen, wat ons een kleurige show biedt en onze gevederde vrienden een ruim onderkomen. Vooral de rozenstruiken barsten uit hun voegen en zijn één en al bloem; de lavendel hinkt hier en daar nog even achterop, maar wat nu alvast duidelijk is, is dat er in het najaar duchtig zal dienen gesnoeid. Maar dat zijn zorgen voor later; laat nu maar komen die zomer!2 comments:

Marrek O'Polo said...

Begot Jandorie, a zo'n bloemenpracht! Daar kan ik met mijn simpel hofke niet tegenop, zenne. Niet moeilijk dat die zeppelin rondjes blijft draaien boven uwen tuin...

Tantan said...

Nochtans geen verdienste aan, hoor! Gewoon kort snoeien en alles komt vanzelf...